6.10.2008

Kassukka ja tossukat

Muutaman päivän takaisessa postauksessa peräänkuulutin vapaa-aikaa ja kyselin, että voisikohan sitä ostaa jostain lisää. Tilanne on edelleen jokseenkin sama eli tunnen olevani eri aikavyöhykkeellä, koska aika lipuu ohitse todella nopeasti. Olen siis liikkunut enimmäkseen väliä työpaikka-koti, mistä taitaa kohta löytyä auton kokoinen ura. Täytyy pitää mielessä, että töissä käydään, jotta voi rahoittaa tärkeää vapaa-aikaa, eikö niin ;D

Tänään olen onnekseni saanut nauttia aurinkoisesta, mutta hieman tuulisesta, vapaapäivästä:) Näin ollen aika ei ole kulunut ihan niin nopeasti kuin työpäivänä, joten olen ulkoillut Hero-koiran kanssa ja kuvannut valmistuneita käsien tuotoksia.

Kassukka

Ohje: Mukaeltu Booga Bag
Lanka: Sandes Fritidsgarn, 200g
Puikot: nro 6 ja 8 pyöröt sekä i-cordissa nro 8 sukkapuikot
Muuta: Huovutus pesukoneessa 40 asteessa, koneessa noin puoli koneellista pestävää. Kuivatus saunanlauteella ja pyykkinarulla. Tämä saa vielä vuoren sisäänsä, koristelua kylkiinsä ja kenties laukkumaskotin vierelleen kunhan se saapuu postitse. Mukavaa kassissa on se, ettei lankaa jäänyt yli:) Varteenotettavalta tilaihmeeltä vaikuttaa näin ensituntumalta. Hieman arveluttaa sankojen kestävyys, mutta ainahan ne voi uusia.

Jos joku ihmettelee, että miten sain sangat laitettua kassiin, niin vastaus tulee tässä. Pesukone pyörityksen ja kuivumisen jälkeen laita paksut sukkapuikot haluamasi kohtiin ja tunge ne varovasti työn läpi. Tuntuu aluksi todella hankalalta, mutta onnistuu kyllä kun jaksaa pyöritellä puikkoja ja tunkea sanganpäätä suurentuvan kolon läpi.

Niin ja laiskoille langanpäättelijöille, myös allekirjoittaneelle, vinkiksi että kannattaa neulahuovuttaa langanpäät yhteen kun jatkat lankaa. Säästyy päättelyltä ja toimii villaisen oloisilla langoilla:) Jatkettu kohta näyttää hieman pörröiseltä, mutta sulautuu käytössä neuleeseen joten syytä huoleen ei ole.

Tässä vielä kuva sarjassamme "monta tapaa käyttää kassinsankaa" :D
Tapa 1: koirantalutushihna
tapa 2: hyppynaru
tapa 3: hiuspanta...

Roosa nauha-keräyksen ollessa ajankohtainen, teki mieleni tehdä jotain pientä ja vaaleanpunaista. Kaivelin jämälankavarastoani ja löysin nöttösen Nalle Coloria, joten siinäpä oiva lanka tarkoitukseeni.

Tossukat

Ohje: Pocket Book Slippers
Lanka: Novita Nalle Colori, 31g
Puikot: nro 3,5 minipyöröt
Muuta: Näistä tuli aika pienet, joten menevät pukinkonttiin muiden lämmittimien joukkoon. Aika moista nykertämistä oli, koska puikot tuntuivat hammastikuilta nro 8 jälkeen :D

Pitää vielä mainita, että suuri stressaaminen on ilmeisesti sittenkin kannattanut, koska koulusta on jäljellä enää haamuasiakkaat, jännittävä arviointikeskustelu ja päätöstilaisuudet. Voin siis alkaa pikkuhiljaa tottua ajatukseen, että minusta tulee ihan oikeasti nykyiseen ammattiini pätevä. Kerää koko sarja-tutkintoja on siis kohta hieman täydempi :D

Lopuksi kysyisin vielä, että huomaakohan joku muukin neulovansa taas sukkia, kun pitäisi tehdä jotain itselleen...? Haaveilulista jatkaa siis kasvamistaan, onneksi on netti;)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis laukku ja söpöt tossut :)

puikkotiikeri kirjoitti...

Millaisella ohjelmalla huovuttelit tuon boogan? Mun baggi huopui ehkä vähän liikaakin, neulejälki ei näy yhtään. Tuo sinun booga bag on niin nätti. :)

Linda kirjoitti...

tess, eva: kiitoksia kommenteista:)

Kassi ja sangat huopuivat kauniiksi kerralla 40 asteessa muun pyykin joukossa. Olen huomannut ettei kannata heti laittaa liian kuumaa lämpötilaa, vaan viskaa työn mieluummin uudelleen koneeseen ettei huovu möykyksi.

Anonyymi kirjoitti...

Jaksamista ahkeroijalle! Ei vielä onnitella ;)
Tosi ihana kassi! Tuo pitäis toteuttaa ittellekin, vaan ku nuo isot puikot saa aikaan puistatuksia... Vaan kyll kannattas

Linda kirjoitti...

amma: Mulla on päinvastoin, pienet puikot ahdistaa. Mehän voitais joku kerta tehdä vaihtokauppa töiden suhteen. Kassissa ei meinaan kauaa nokka tuhise. *vink vink*
Kiitos tsemppaamisesta, sitä tarvitaan, koska välillä on usko meinannut loppua, nyt ollaan kuitenkin jo voiton puolella!