15.8.2010

NHH-neule

Täällä on jälleen valmistunut uusi nhh-neule (näyttää hyvältä henkarissa), joten alkaa vähitellen usko loppua neulomistaitojeni suhteen... Huoh. Tämä neuletakki on jo kolmas nhh putkeen, siispä siirryn ilmeisesti neulomaan pienempiä asioita, niitä osaan tehdä.


Sininen pitsineuletakki

Ohje: Suuri Käsityölehti 3/2003, koko xs/s
Lanka: Novita Tahiti, 400g
Puikot: 6mm/80cm bambupyöröt
Muuta: Alku näytti lupaavalta, mutta tuloksena todellinen nhh-neule!





Kuten jo totesin, niin alku oli lupaava: puikot/lanka sopivat yhteen, ohjeen pitsimallikerran oppi helposti ulkoa ja neule valmistui kuumuudessakin suhteellisen kivuttomasti. Jossain vaiheessa neule ilmeisesti päätti, salakavalasti, kasvaa suuremmaksi ja on nyt kokoa iso s, mutta taitaa mennä myös m-kokoiselle. Hm. Varsin kummallista.

Jos joku kysyy niin, kyllä tein mallitilkun ja kaikki oli kohdallaan. Onkohan käsialani, näin kesällä, jotenkin erilainen kuin talvella? Vai onkohan langoilla/puikoilla sittenkin oma tahto?



Tässä on nyt selvästi jokin nhh-kirous meneillään vai enkö tosiaan osaa tehdä itselleni sopivaa neuletta?? Apuuva! Ylläolevassa kuvassa todistusaineistoa.

Jos joku siellä ruudun takana tuntee sopivansa tämän neuleen sisään, niin huudahdusta kommenttilootaan, kiitos!

1 kommentti:

Sipi kirjoitti...

Kaunis neule, harmi kun on liian iso..ihmetyttää itseäkin kun koot ohjeissa heittää välillä niin kovin, monasti ohjeen xs/s-koko mahtuu m-kokoisella ihan vaan heittämällä!
Ihanilta näyttivät nuo edellisen postauksen lomakuvasi :)