16.3.2011

Suut makiaks

Vapaapäivän kunniaksi leivoin kurpitsaruutuja, jotka vievät suuremmankin makeanhimon mennessään. Ohje löytyy Me-lehden Ruokakirjasta ja itse taikina on superhelppo, koska et tarvitse koneita! Tein tällä kertaa kuorrutteellisen version, jätin rusinat pois ja ripottelin päälle pellavarouhetta, mutta toimii mainiosti myös ilmankin.

Psst! Kasviksia karttava siskonikin söi lautasen tyhjäksi, koska luuli tätä tavalliseksi tortuksi :D


Kurpitsaruudut
20 annosta

Vuokaan
margariinia

Taikina
1 kesäkurpitsa raastettuna (ostetettaessa n.500g)
5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 ½ dl margariinia sulatettuna (150g)
4 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 dl rusinoita

Kuorrutus
50 g margariinia sulatettuna
1 pkt (500 g) tomusokeria
3/4 dl maitoa

Päälle
koristerakeita

Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka (40 x 45) margariinilla. Painele kesäkurpitsaraaste siivilään ja anna nesteen valua siitä pois. Sekoita keskenään taikinan ainekset kulhossa puuhaarukalla. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 180-asteisen uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Jäähdytä pohja. Sekoita kuorrutus ja levitä se jäähtyneen pohjan päälle. Viimeistele herkku koristerakeilla.

1 kommentti:

Jaana kirjoitti...

suut makiaks indeed! :D